a fine reason to raise a dram

Vrijdag 25 maart 2022 19:00-22:30
Zaterdag 26 maart 2022 13:00-16:30
Zaterdag 26 maart 2022 19:00-22:30
Zondag 27 maart 2022 13:00-16:30

Kenniscentrum

Het WFNN beschikt over een onafhankelijk kenniscentrum, dat bemand wordt door enthousiastelingen die van whisky hun hobby hebben gemaakt. Veel van de mensen bij de stand hebben tijdens hun reizen naar Schotland meerdere distilleerderijen bezocht. Zij kunnen de bezoekers m.b.v. diverse materialen, bijna alles vertellen over whisky. Aan de hand van grondstoffen en andere materialen leggen ze het whiskyproces uit.

Ruik het verschil tussen geturfd en ongeturfd mout. Snuif de geuren op van de tussen- en restproducten uit het proces: gemalen mout, wort, wash en bostel (draff), de tussen- en restproducten zijn speciaal voor het festival gemaakt.

Om u het destilleerproces uit te kunnen leggen is er naast fotomateriaal ook een werkende still. Dit is een kleine legale potstill. Dit biedt u de mogelijkheid om onverdunde “new made” te proeven.

Extra aandacht is er bij het kenniscentrum voor de verschillende geuren en smaken. Whisky staat bekend om zijn grote verschillen in geuren en smaken. Hoe deze geuren en smaken in de whisky komen kan u worden uitgelegd. Van vanille, cacao tot aan zwaar gerookte Chinese thee (lapsang souchong) en vele geuren daartussen staan bij het kenniscentrum. Kom ruiken en raden!
De invloed van lageren van de whisky in eikenhouten vaten wordt verduidelijkt met aanwezige sherry, port en bourbon.
De vrijwilligers hebben de beschikking over een ruim assortiment aan verschillende whisky’s uit vele landen en regio’s die uitgeschonken kunnen worden. Zo kunnen de verschillen in de whisky’s uit de Schotse regio’s en whiskey’s uit de Verenigde Staten en Ierland worden geproefd. Mocht het zijn dat u een bepaald soort whisky erg lekker vindt dan zal het kenniscentrum u verwijzen naar de stands waar soortgelijke whisky’s op het festival te vinden zijn.
Kortom, het whiskykenniscentrum is uw vraagbaak en maakt van whiskydrinken een beleving.